PROJEKT VRT U DJEČJEM VRTIĆU STAGLIN – ZATON

U sklopu Dana otvorenih vrata u mjesecu svibnju, odgojiteljice vrtića Staglin – Zaton, u suradnji s roditeljima, započele su veliko preuređenje vrta i zemljanih površina koje okružuju vrtić.

Radionicom čupanja korova i sadnjom mladica različitog drveća započeli smo stvaranje zamišljenog senzornog vrta u kojem bi djeca mogla pratiti promjene u prirodi tijekom cijele godine, uživati u mirisima i dodirima raznolikog začinskog bilja, okusima voća te korištenju istih na različite načine.

Kroz mjesec svibanj i početkom lipnja zasadili smo voćnjak s agrumima, stvorili kutić začinskog bilja, mediteranski vrt s maslinom te cvijetnjak s kamenjarom i trajnicama različitih vrsta.

Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo svim roditeljima na suradnji i pomoći u izradi našeg vrta, od kopanja i sadnje do nošenja biljaka do kamenih ploča za hodanje.
Veliku zahvalu upućujemo i podružnici Vrtlar u Zatonu na darovanim sadnicama!

U predstojećim mjesecima i godinama namjeravamo njegovati, obogaćivati i uživati u našem vrtu, razvijati radne navike te kroz njega učiti o prirodi i svom okruženju na izravan i neposredan način.

Himna Pčelice

Mala kuća puna snova
I veselja sve do krova,
Rastrčana strši kosa,
U veselju, sve do nosa.
Možeš proći ceste duge,
Možeš proći ispod duge,
Al’ je sreća puno bliže
-iz te male kuće stiže.
Kad smo ovdje nema briga,
Kad smo ovdje sve je igra,
Prijateljstvo u kompletu:
Mi smo PČELICE u letu.
Kao škrinja puna blaga
Tu se kriju lica draga
Najdraže nam naše tete
Koje znaju biti dijete.
Kontakt

Dječji vrtić Pčelica

Bartola Kašića 25
20236 Mokošica

tel: 020/32 55 91
email: info@dv-pcelica.hr