Posadi ljubav

Već treću godinu za redom jaslične skupine dječjeg vrtića Pčelica njeguju inicijativu na nacionalnom nivou ” Posadi drvo ne budi panj”.

U suradnji s gospođom Romanom Tomić i građanskom udrugom Posadi ljubav ❤ i ove smo godine ususret proljeću posadili još jedno stablo – stablo košćele. 

S obzirom da se priroda budi i sve se zeleni i cvijeta, a vrijeme konačno počinje biti ugodnije, iskoristili smo ovaj krasan period kako bi pozdravili novo godišnje doba u dolasku zajedno s djecom i njihovim roditeljima.

Povezivanje s prirodom u dječjoj dobi obostrana je dobrobit kako za djecu i roditelje tako i za budućnost ekosustava na našem planetu. Istraživanja ukazuju da su veći izgledi da djeca koja provode vrijeme u prirodi, kasnije kao odrasli više brinu za okoliš – a u svijetu koji se tako brzo mijenja, to je možda važnije nego ikad.

U akciji je sudjelovalo pet jasličkih skupina i to tri iz dječjeg vrtića Pčelica, jedna skupina iz dječjeg vrtića Sunce- POS i jedna iz vrtića Vita, sa svojim odgojiteljima i roditeljima.

Dalek je još put pred nama, ali i ovi mali koraci su ipak koraci naprijed…

Himna Pčelice

Mala kuća puna snova
I veselja sve do krova,
Rastrčana strši kosa,
U veselju, sve do nosa.
Možeš proći ceste duge,
Možeš proći ispod duge,
Al’ je sreća puno bliže
-iz te male kuće stiže.
Kad smo ovdje nema briga,
Kad smo ovdje sve je igra,
Prijateljstvo u kompletu:
Mi smo PČELICE u letu.
Kao škrinja puna blaga
Tu se kriju lica draga
Najdraže nam naše tete
Koje znaju biti dijete.
Kontakt

Dječji vrtić Pčelica

Bartola Kašića 25
20236 Mokošica

tel: 020/32 55 91
email: info@dv-pcelica.hr