Pčelice znaju kako se odvaja otpad

U okviru kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ tvrtka Čistoća započela je s edukacijom djece vrtićke dobi, a prva suradnja ostvarena je u DV Mala kuća i centralnom vrtiću Pčelica u Mokošici.

S velikom pažnjom male pčelice su slušale i pratile što im govore djelatnice Čistoće Vikica Bautović i Lucija Kusalić koje su vodile edukaciju.

Kroz igru djeca su naučila da otpad nije smeće te kako raspoznati pojedine vrste otpada. Nakon kratke prezentacije mališani su i sami sudjelovali u odvajanju otpada stavljajući pojedine vrste otpada u vreće odgovarajuće boje, a za nagradu svima su podijeljene pohvalnice.

„Odvajanje je COOL“ – glasno su rekli mališani nakon održane edukacije što će poručiti i svojim ukućanima.

Na kraju susreta, djelatnice Čistoće poklonile su vrtićima i didaktičku igru odvajanja otpada koja je dodatno razveselila mališane i njihove tete.

Naime, nakon osnivanja nove javne ustanove DV Pčelica ravnateljica Diana Brkić obratila se tvrtki Čistoća u vezi pomoći oko ispunjavanja njihovih obveza sukladno zakonskoj regulativi u gospodarenju otpadom te primjenom propisa u svakodnevnoj poslovnoj praksi. Slijedom toga, održane su edukacije za djelatnike vrtića, a tvrtka Čistoća osigurala im je i spremnike za odvojeno prikupljanje otpada koji su postavljeni u svim objektima ove javne ustanove.

Edukacija djece predškolske i školske dobi kontinuirano će se provoditi u narednom periodu budući djeca u ovoj dobi najlakše usvajaju dobre navike te predstavljaju građane budućnosti na kojima svijet ostaje. „Koliko je važno razvijati ekološku svijest ne samo kod djece već i kod odraslih, svjesni su u ovom dubrovačkom vrtiću, za kojeg sa sigurnošću možemo reći da je jedan od svijetlih primjera kako se gospodari otpadom.“

Himna Pčelice

Mala kuća puna snova
I veselja sve do krova,
Rastrčana strši kosa,
U veselju, sve do nosa.
Možeš proći ceste duge,
Možeš proći ispod duge,
Al’ je sreća puno bliže
-iz te male kuće stiže.
Kad smo ovdje nema briga,
Kad smo ovdje sve je igra,
Prijateljstvo u kompletu:
Mi smo PČELICE u letu.
Kao škrinja puna blaga
Tu se kriju lica draga
Najdraže nam naše tete
Koje znaju biti dijete.
Kontakt

Dječji vrtić Pčelica

Bartola Kašića 25
20236 Mokošica

tel: 020/32 55 91
email: info@dv-pcelica.hr