Djeca i roditelji DV Pčelica za šareni odjel KBC Zagreb

Svake godine mjesec rujan se obilježava kao mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima u dječjoj dobi. 

Od malignih bolesti godišnje u prosjeku oboli oko 250 tisuća djece dok u Hrvatskoj brojke variraju na godišnjoj razini između 100 i 150 oboljele djece. Nažalost, te brojke kontinuirano rastu. 

Mnoga djeca oko nas, mnoge obitelji, vode ove teške bitke, a naša im je pažnja i podrška od velike važnosti. Ti mali heroji svuda su oko nas i ni smo odlučili biti tu za njih, za njihove roditelje.

Mnoge udruge i organizacije provode razne akcije za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, a mi kao skupina smo se uključili u Humanitarnu akciju Za šareni odjel KBC –

a Zagreb.

Naime, KBC Rebro već neko vrijeme (točnije od Uskrsa 2021. godine) provodi projekt putem kojeg svaki mališan koji dođe na pregled u KBC Rebro dobije na poklon plišanu igračku. Svaka poklonjena igračka je donirana. Donirane igračke su oprane i zapakirane u prozirni papir tako da izgledaju kao poklon. Projekt su prvobitno imali namjeru provesti samo na Uskrs, međutim reakcije mališana su bile toliko pozitivne da je KBC Rebro i dalje odlučio nastaviti sa prikupljanjem i poklanjanjem plišanih igračaka.

Ovako to izgleda u praksi – mališan kada dođe na red za pregled može izabrati jednu od doniranih plišanih igračaka (pakiranih kao poklončić). 

Djeca koja dolaze na preglede, terapije i sl. uzmu igračku i barem nakratko zaborave zašto su tu. 

U suradnji s roditeljima naše skupine prikupili smo plišanace, slikovnice i igračake koje smo spakirali u kutije. Osim što su djeca nesebično donirala svoje igračke, oslikali su i kutije za transport i tako dali pečat ovoj hvale vrijednoj akciji.

U međuvremenu su djeca i roditelji ostalih skupina spontano počeli donositi još plišanaca što nam je pokazatelj da se dobra ideja sama širi i nađe put do velikih srca naših korisnika (druga tura uskoro putuje put Zagreba).

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svoj djeci i njihovim roditeljima što smo se ujedinili u plemenitom cilju za osmjeh najpotrebitijih u našem društvu – za djecu koja samo žele biti zdrava.

Odgojiteljice:

Petra Mirošević, Jasna P.Popvić, odgojiteljice i Marijana Soldo, osobni pomoćnik

Himna Pčelice

Mala kuća puna snova
I veselja sve do krova,
Rastrčana strši kosa,
U veselju, sve do nosa.
Možeš proći ceste duge,
Možeš proći ispod duge,
Al’ je sreća puno bliže
-iz te male kuće stiže.
Kad smo ovdje nema briga,
Kad smo ovdje sve je igra,
Prijateljstvo u kompletu:
Mi smo PČELICE u letu.
Kao škrinja puna blaga
Tu se kriju lica draga
Najdraže nam naše tete
Koje znaju biti dijete.
Kontakt

Dječji vrtić Pčelica

Bartola Kašića 25
20236 Mokošica

tel: 020/32 55 91
email: info@dv-pcelica.hr