Aktivnosti kroz mjesec listopad u dječjem vrtiću  Pos – Sunce

13. listopada 2022.

POSJET OTOKU LOKRUMU I AKVARIJU

Krenuli smo iz vrtića Libertasovim autobusom do Pila. Prošetali smo preko Straduna okupani jutarnjim zrakama sunca do Porta gdje nas je čekao brod. Plovili smo uz pjesmu i dječji zvonki smijeh do Lokruma. Razgledavali smo biljke iz različitih krajeva svijeta u Botaničkom vrtu, uživali u ljepotama i miru otoka. Najviše su nas se dojmili paunovi koji su nam htjeli pojesti marendu. Nakon okrijepe i osvježenja razgibali smo se u parku na spravama za vježbanje. Na povratku u Porat na brodu smo pričali o životinjama koje žive u moru, brodovima koji plove poviše njih te našem Parcu. Nakon što smo pristali u luku pošli smo u Akvarij i upoznali male i velike ribice koje se skrivaju i žive u različitim okruženjima pod morem. Iako umorni, radosni i puni dojmova vratili smo se u naš vrtić.

18. listopada 2022.

POSJET PEKARI OAZA – DANI KRUHA

Posjetili smo pekarnicu Oaza u Mokošici. Upoznali smo se sa zanimanjem PEKAR. Naučili smo i vidjeli koje sve sastojke treba dodati u miješalicu da bi se napravilo tijesto. Mijesili smo svoje kruščiće i perece od tijesta i pekar je sve stavio u veliku peć da se ispeče. Dok je naših ruku tijesto u pećnici raslo i rumenilo se, otpjevali smo srdačnim pekarima pjesmicu „Mali pekar“. U vrtić smo se vratili punih vrećica našeg kruha kojeg smo nosili doma i ponosno pokazali mami i tati.

21. listopada 2022.

GLAZBENA RADIONICA

Naš vrtić posjetila je teta Paola Zekić, donijela je svoju gitaru i veselo raspoloženje. Zajedno smo razgibavali obraščiće i glasnice naše, i naučili kitice sve o avanturama jesenske kruške. Pjevali smo i kolende razne, da se prisjetimo za skore blagdane. Glazbenu voćnu salatu, ostavili smo za sam kraj i nasmijali se na sav glas.  

26. listopada 2022.

POSJET KNJIŽNICI – OGRANAK MOKOŠICA

Povodom obilježavanja mjeseca knjige posjetili smo knjižnicu Mokošica. Upoznali smo se sa zanimanjem KNJIŽNIČAR, razgledali knjižnicu, te nam je teta knjižničarka čitala slikovnicu koju smo sami izabrali. Posudili smo slikovnice koje su nam se svidjele kako bismo ih mogli u vrtiću pročitati te vratiti na vrijeme da ne bismo platili zakasninu.

Himna Pčelice

Mala kuća puna snova
I veselja sve do krova,
Rastrčana strši kosa,
U veselju, sve do nosa.
Možeš proći ceste duge,
Možeš proći ispod duge,
Al’ je sreća puno bliže
-iz te male kuće stiže.
Kad smo ovdje nema briga,
Kad smo ovdje sve je igra,
Prijateljstvo u kompletu:
Mi smo PČELICE u letu.
Kao škrinja puna blaga
Tu se kriju lica draga
Najdraže nam naše tete
Koje znaju biti dijete.
Kontakt

Dječji vrtić Pčelica

Bartola Kašića 25
20236 Mokošica

tel: 020/32 55 91
email: info@dv-pcelica.hr